Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες

police1Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι 13 συλληφθέντες που φέρονται σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφορούσε κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών .

Οι συλλήψεις έγιναν χθες μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αλλά και σε περιοχές γειτονικών νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου .

Καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψη τους αποτέλεσαν οι συνομιλίες τους μέσω κινητών τηλεφώνων, από τις οποίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να πάρουν πληροφορίες τις οποίες αποκωδικοποίησαν ενώ με την υπόθεση η ΕΛΑΣ είχε ασχοληθεί περίπου τέσσερις μήνες .

Σύμφωνα με πληροφορίες στις μεταξύ τους, τηλεφωνικές, συνομιλίες αναφέρονταν στις δραστηριότητες τους με ? συνθηματικά χαρακτηρίζοντάς τους αστυνομικούς ως «συντέκνους», «σκύλους» και «φοράδες» ενώ τα άλλα συνθηματικά των συνομιλιών ήταν «τυρί» «ριφάκι “, “γίδα”, “ζωοτροφή” και “μπάλα άχυρα” .

Για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη της αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης τονίζοντας ότι πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε απαρτιζόταν από 9 μέλη στο σκληρό πυρήνα του, και πλαισιωνόταν από δεκάδες ακόμη άτομα.