Τυνησία: Ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών

Τυνησία: Ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών Οι ένοπλες δυνάμεις της Τυνησίας εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή εναντίον θέσεων των ισλαμιστών ανταρτών στο όρος Σάαμπι, στα σύνορα με την Αλγερία, όπου οκτώ στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις στην περιοχή Τζέμπελ Σαμάρα, κοντά στα σύνορα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Mosaïque FM επικαλούμενος στρατιωτικές και ιατρικές πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκε ένας αριθμός ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Πηγή του στρατού ανέφερε εξάλλου ότι πολλοί ισλαμιστές σκοτώθηκαν και τέσσερις συνελήφθησαν την Κυριακή στην ίδια περιοχή, όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις εναντίον τους. Ο στρατός δεν έδωσε κάποιον ακριβή απολογισμό, όμως σύμφωνα με τον ιστότοπο Business News τρεις ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχασαν τη ζωή τους. Ο Mosaïque FM έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Εν μέσω της πολιτικής κρίσης στην Τυνησία, η οποία εντάθηκε μετά τη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι, στις 25 Ιουλίου, οι τυνησιακές ένοπλες δυνάμεις καταδιώκουν τα μέλη μιας οργάνωσης που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (AQMI). Στις επιχειρήσεις αυτές έχουν σκοτωθεί πολλοί στρατιώτες, είτε σε ενέδρες των ισλαμιστών ή από νάρκες.