Ξεκινά ο χορός των κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα ενόψει της ΔΕΘ

“Θερμό” αναμένεται το κλίμα που επιφυλάσσουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα συνδικάτα, καθώς ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, αύριο στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζουν πλήθος συγκεντρώσεων. 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε χθες, “κοροϊδία” τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει το 70% αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων και τον κατηγόρησε για προσπάθεια “εξαπάτησης” συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΓΣΕΕ, ενόψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων.

 “Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί” δήλωσαν όλοι τους και σημείωσαν πως η απόφαση είναι συνεχείς κινητοποιήσεις. 

Η αρχή γίνεται σήμερα με συγκέντρωση ενστόλων στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΘ – ΕΔΟΘ του Σαββάτου.

Τα συλλαλητήρια στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το “παρών” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα. 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.