Διαίρεση απόψεων στο δείπνο των ηγετών της ομάδας των G-20 για τη Συρία

Το δείπνο εργασίας των ηγετών της ομάδας των G-20, χθες, στο μέγαρο Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη, επιβεβαίωσε τη διαίρεση που υπάρχει στη διεθνή κοινότητα για την κρίση στη Συρία, ανέφερε ο πρωθυπουργός τη Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λέττα « το δείπνο βαδίζει προς το τέλος του, σε αυτό “επιβεβαιώθηκε” η διαίρεση της ομάδας των G20 για τη Συρία».

Οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη συναντώνται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Εξάλλου, ο Μπαράκ Ομπάμα φάνηκε αργοπορημένος για το χθεσινό δείπνο, καθώς προσήλθε μόνος του μισή ώρα αργότερα, μετά την πρόσκληση του οικοδεσπότη, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε ως “παράλογη” τη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε ψέματα στο Κογκρέσο για το ρόλο που διαδραματίζει η Αλ Κάιντα στη συριακή κρίση. “Για αυτό δεν χάνει τον ύπνο του για ένα τέτοιο παράλογο σχόλιο που βασίστηκε σε μια ανακριβή παράθεση” των λεγομένων του, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζ. Ψάκι.