Γιώργος Περρής: «Η διεθνής καριέρα δεν είναι ποτέ εύκολη»

Είναι νέος , μετρά σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του, κάνει διεθνή καριέρα, τραγουδά στα μεγαλύτερα θέατρα, τον σέβονται και τον εκτιμούν όλοι, μα πάνω απ’ όλα εκείνος παραμένει ένας τραγουδιστής χαμηλών τόνων με υψηλές αξίες.

Μεταξύ Ελλάδας και Καναδά και έχοντας στα χέρια του το πρώτο του γαλλόφωνο δίσκο με τίτλο «Unsouhait», τον συναντήσαμε λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη συναυλία στο Ηρώδειο μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη που είναι αφιερωμένη στο σύλλογο «Φλόγα».

Λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη βραδιά στο Ηρώδειο στο πλευρό του Μάριου Φραγκούλη. Μίλησε μας για το σκοπό και το περιεχόμενο της συναυλίας;

Το Ηρώδειο είναι το μεγαλύτερο παιδικό μου όνειρο. Από μικρός παρακολουθώντας εκεί  την Νάνα Μούσχουρη  ονειρευόμουν να τραγουδήσω σ’αυτό το ιερό θέατρο που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη. Το άγχος είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά με απότέλεσμα να μην κοιμάμαι τα βράδια .  Ανυπομονώ για τις 31/8 ενώ κάθε μέρα μελετάω σαν τρελός. Επιπλέον, είναι μεγάλη τιμή για μένα που για ακόμη μια φορά θα συναντηθώ με έναν πολύ καλό μου φίλο, που με έχει στηρίξει αρκετά, τον Μάριο Φραγκούλη. Μαζί μας η σοπράνο Hayley Westenra με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση  του Λουκά Καρυτινού. Ετοιμάσαμε μια βραδιά η οποία  είναι αφιερωμένη στους σκοπούς και την ενίσχυση του συλλόγου «Φλόγα». Άλλωστε ιδιαίτερα εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε καθήκον να στηρίζουμε τέτοιους σκοπούς και να βοηθάμε όσο μπορούμε με το  μοναδικό όπλο που διαθέτουμε, τη φωνή μας!

Η τελευταία σου δισκογραφική δουλειά είναι γαλλόφωνη και  φέρει την υπογραφή αρκετών σπουδαίων δημιουργών. Πόσο τυχερός νιώθεις που ένα από τα όνειρα ζωής σου πραγματοποιήθηκε ;

Αυτό που επιθυμούσα πάντα  ήταν να μπορώ να ταξιδεύω και να τραγουδώ σε διάφορες γλώσσες. Η δημιούργια του πρώτου μου γαλλόφωνου δίσκου κράτησε περίπου 4 χρόνια. Στη συγκεκριμένη δουλειά έχω τη μεγάλη τύχη και τιμή να μου έχουν εμπιστευτεί τα τραγούδια τους πολλοί σπουδαίοι δημιουργοί όπως ο StephanMoccio– έχει συνεργαστεί με CelineDion- , oFrederikBaron, oMarcDupreκαι φυσικά η πολύ καλή μου  φίλη LaraFabian. HLaraFabianείναι μια από τις μεγαλύτερες ντίβες αυτή την στιγμή   με πωλήσεις πάνω από 40.000.000 σ’ όλο τον κοσμο, η οποία μου έκανε την τιμή να τραγουδήσω μαζί της ένα υπέροχο ντουέτο. Μάλιστα  μου έγραψε του στίχους στο ομώνυμο  τραγούδι του δίσκου το  «UnSouhait», το οποίο είναι υποψήφιο ανάμεσα σε πολύ μεγάλα ονόματα ως το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, στα μουσικά βραβεία της Γαλλίας!

Πως προέκυψε  η συνεργασία με την Lara Fabian;

Αρχικά , λίγο πριν την γνωριμία μας λόγω του μεγάλου θαυμασμού που είχα για την ίδια , είχα ήδη ηχογραφήσει στα ελληνικά δύο δικά της τραγούδια. Η πρώτη μας επαφή έγινε στις παραστάσεις του Μάριου Φραγκούλη στο Αθηνών Αρένα όπου ήμασταν και οι δύο προσκεκλημένοι του . Από τότε ξεκίνησε μια γερή φιλία η οποία μέσα σ΄ένα χρόνο έφερε και μια μεγάλη συνεργασία. Με κάλεσε να ανοίγω τις συναυλίες τις στην μεγάλη περιόδεια που έκανε σ’όλη την Ευρώπη τη περίοδο 2009-2010. Η Lara  ήταν ένα παιδικό ίνδαλμα για  μένα. Ένα λαμπρό παράδειγμα ενός καλλιτέχνη που διέθετε ταλέντο και ισχυρή προσωπικότητα χωρίς να συμβιβάζεται στους κανόνες της showbiz. Hηχογράφηση του ντουέτου   μας  παρότι συνοδεύτηκε από διάφορα επεισοδιακά συμαβάνατα, έχει μείνει στην μνήμη μου ως μια από τις πιο μαγικές και συγκλονιστικές στιγμές στην καριέρα μου.

Πως είναι για ένα νέο Έλληνα καλλιτέχνη να κάνει διεθνή  καριέρα την συγκεκριμένη περιόδο ;

Η διεθνής καριέρα δεν είναι ποτέ εύκολη. Είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα στο εξωτερικό καθώς υπάρχει πληθώρα ταλέντου και οφείλεις ως «μικρός» Έλληνας να αποδείξεις την αξία σου. Στην περίπτωση μου μπορώ να πω πως στάθηκα πολύ τυχερός διότι πολύ γρήγορα μου ανοίχτηκαν πολλές σημαντικές πόρτες. Όταν βρίσκομουν ακόμη στην προετοιμάσια του γαλλόφωνου δίσκου κατάλαβα πόσο πρόθυμοι ήταν να συνεργαστούν μαζί μου πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής.

 Ποια  είναι η εικόνα που επικρατεί για τη χώρα στο εξωτερικό ;

Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος σεβασμός για την ιστορία της Ελλάδας, τον πολιτισμό , τις σημαντικές προσωπικότητες που σφράγισαν με την πορεία τους την ιστορία όπως η Μαρία Κάλλας , η Μελίνα Μερκούρη και η Νάνα Μούσχουρη . Ωστόσο υπάρχει και μια έντονη κριτική για εκείνους που έχουμε επιλέξει να μας κυβερνούν οι οποίοι μας οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση. Από την άλλη όμως δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι πρέπει να απολογηθώ για την χώρα μου , ούτως ή άλλως δεν έχουμε κανένα λόγο να απολογούμαστε καθώς η οικομική και κοινωνική κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Υπάρχει παντού και ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά και το αντιλαμβάνεται αυτό.

Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που ξεκινά τώρα το τραγούδι ;Θα χρησιμοποιήσα τη συμβουλή που μου είχε δώσει πριν κάποια χρόνια ο Μάριος Φραγκούλης και που την κρατώ πάντα ως φυλαχτό μέσα μου. Δεν θα ακούσεις ποτέ κανένα , ούτε την εταιρεία σου , ούτε τον managerσου, oύτε την οικογένειά σου. Θα ακούσεις μόνο την καρδιά σου και τον ένστικτό σου γιατί μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους ποιος είναι ο σωστός δρόμος για σένα.

Eπόμενα σχέδια;

Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ο νέος «live» δίσκος σε επιμέλεια και παραγωγή της σπουδαίας Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Στη συνέχεια, στις αρχές του Οκτώβρη θα δώσω 2 συναυλίες στην Αμερική και έπειτα τον Νοέμβριο με περιμένει μια μεγάλη περιοδεία στον Καναδά.