SOYRMELIDIS

 


Άλλα μέτρα

Του ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ

Και όμως, νέα μέτρα χρειάζονται. Όχι επιπλέον φορολόγηση, χαράτσια ή μείωση μισθών. Χρειαζόμαστε μέτρα για να αντέξουν οι επιχειρήσεις που ακόμα υπάρχουν, χρειαζόμαστε ρυθμίσεις ώστε και τα νοικοκυριά να αντέξουν να πληρώνουν και το κράτος να εισπράττει. Είναι η οικονομία που απαιτεί εδώ και τώρα νέα μέτρα. Ή, αν θέλετε, αλλαγή πλεύσης.


Περισσότερα…


Αυταρχισμός και αναξιοπιστία

 

Του ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ 

Το αρματολίκι απαντήθηκε με κρατική βία η οποία έδειξε ότι ξεπερνά τα όρια του λογικού. Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να πείσει για την ενοχή εκείνων που πραγματοποίησαν την έφοδο στην επένδυση στις Σκουριές έδωσε εντολές ή επέτρεψε σχεδιασμούς, που οδηγούν 17χρονα παιδιά σε ανακρίσεις. Ναι, πράγματι δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η έφοδος των κουκουλοφόρων ενόπλων στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.


Περισσότερα…


Η ντροπή

Του ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ 

Εδώ που φτάσαμε, αν γίνουν απολύσεις και από το Δημόσιο, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Όμως η απόλυτη ακινησία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Διοίκηση είναι έγκλημα, είναι συνέχεια του διαρκούς εγκλήματος του πολιτικού συστήματος εδώ και 3 δεκαετίες.


Περισσότερα…


Μίσος διά της… συμβουλής

 Η ταξιδιωτική συμβουλή των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν προς τους υπαλλήλους οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα είναι μία ακόμα ισχυρή ένδειξη του κλίματος που επικρατεί στον κεντρικό μηχανισμό της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης για ένα κράτος-μέλος, την Ελλάδα. Θα ειπωθούν δεκάδες δικαιολογίες για το πώς ένα τέτοιο κείμενο συντάχθηκε, για το πώς διέρρευσε σε μια προσπάθεια να χαρακτηρισθεί ως μη γενόμενο.


Περισσότερα…


Μια εκδίκηση και οι… κλόουν

Ανάλογους χαρακτηρισμούς σέρνουν και για μας τους Έλληνες πολίτες στη Βόρεια Ευρώπη

Εβδομήντα και πλέον χρόνια πίσω, ο τότε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Άρθουρ Νέβιλ Τσάμπερλεν χαρακτήριζε τον Χίτλερ «κλόουν» τον οποίο θαυμάζουν τα πλήθη.


Περισσότερα…


Το ορφανό χρήμα

Πρέπει να καταδικαστούν οι Παπαγεωργόπουλοι για να αλλάξει ο «κανόνας», οι κακές συνήθειες και η λανθασμένη αντίληψη ότι το «σεντούκι» του δημόσιου χρήματος παραμένει ανοιχτό


Περισσότερα…


Βεβαιότητες

Οι άνθρωποι έχουν πολιτικές απόψεις, πάνω από τις τεχνικές τους γνώσεις…


Περισσότερα…


Οι απειλές

Μας απειλούν με φυλάκιση αν χρωστάμε στην Εφορία, στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και γενικώς στο κράτος. Χιλιάδες συμπολίτες μας σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Βεβαίως σέρνονται αυτοί που έχουν βεβαιωμένα χρέη, άρα αυτοί που δεν είναι κλέφτες και απατεώνες, αφού έχουν δηλώσει τα εισοδήματά τους. Οι άνθρωποι αυτοί ομολογούν την αδυναμία τους.


Περισσότερα…


Απλώς εισπράττουν

Η ενοποίηση των συνταξιοδοτικών ταμείων είναι στόχος που επιβάλλεται ώστε επιτέλους να πάψει το αδηφάγο κράτος να κλέβει τον φορολογούμενο και ασφαλισμένο πολίτη. Όμως αυτό που ακούμε είναι πως το ΙΚΑ θα μετατραπεί απλώς σε ενιαίο εισπρακτικό μηχανισμό, θα αναζητά και θα εισπράττει τις εισφορές και για τα άλλα Ταμεία. Στο τέλος της τριετίας, μάλιστα, ακούμε πως οι συνταξιοδοτικές εισφορές μάλλον θα εισπράττονται μέσω Εφορίας.


Περισσότερα…


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 33 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τελευταία νέα