Οι σωστές αποφάσεις
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 05 Αυγούστου 2013
«Εμείς θα “σώσουμε” τον εαυτό μας. Κανένας άλλος δεν θα μας “σώσει” αν δεν πάρουμε εμείς τις σωστές αποφάσεις που αφορούν τη χώρα μας».
Είναι μια διαπίστωση και μια θέση την οποία θέλει να ακούει κάθε αξιοπρεπής πολίτης από τον πρωθυπουργό της χώρας του.
Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά λίγα 24ωρα προτού αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον έχει ιδιαίτερη σημασία και για ακόμη έναν λόγο. Γιατί δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση αν κάποιος προστρέχει σαν ικέτης στον μεγάλο σύμμαχο.
Αγωνία
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 02 Αυγούστου 2013
Ελλάδα, Ντιτρόιτ
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 30 Ιουλίου 2013
Συνεχίζουν Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και άλλοι να συζητούν και να προβληματίζονται για το τι είδους πρόβλημα είναι η Ελλάδα (η ελληνική κρίση) και πώς θα μπορούσε να λυθεί. Η συζήτηση είναι πολύ πιο έντονη από ό,τι στην ίδια την Ελλάδα, που στην πραγματικότητα δεν γίνεται καμία απολύτως ουσιαστική συζήτηση.
Τις τελευταίες ώρες οι «Financial Times» επανέφεραν το θέμα της χρεοκοπίας. Όπως το Ντιτρόιτ χρεοκόπησε, όπως πριν από λίγα χρόνια χρεοκόπησε η General Motors, η θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία της Motown, έτσι θα μπορούσε να χρεοκοπήσει και η Ελλάδα και στη συνέχεια να «διαγραφεί» ή να «κουρευτεί» (αναδιαρθρωθεί στη γλώσσα των οικονομικών) το ελληνικό χρέος.
Κατάργηση κανόνων
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 29 Ιουλίου 2013
Η μοιρασιά από την… ανάποδη
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 26 Ιουλίου 2013
Η στάση των τροϊκανών και κατά συνέπεια των πολιτικών μας οδηγεί στην απόγνωση, στην ολική καταστροφή και τελικώς στην αντίδραση
Στην Ελλάδα μονίμως το πρόβλημα είναι η διανομή και όχι η παραγωγή. Στην εποχή με τις παχιές αγελάδες το πρόβλημα που έλυναν μονίμως το πολιτικό σύστημα και το κράτος ήταν η μοιρασιά. Μοιρασιά έργων, μοιρασιά προμηθειών, μοιρασιά εργασίας (ακόμη και αργομισθίας), μοιρασιά πλούτου, μικρότερου ή μεγαλύτερου. Στον βωμό της μοιρασιάς ποδοπατήθηκε κάθε πρόβλεψη, κάθε δυνατότητα μεγέθυνσης της παραγωγής και, τελικώς, κάθε αληθινής παραγωγής.
Τώρα, στην εποχή των ισχνών αγελάδων, η αγωνία του συστήματος και του κράτους είναι η… διανομή των χρεών, η μοιρασιά των επιβαρύνσεων του κράτους σε όσο το δυνατόν περισσότερους, ακόμη και αν αυτοί δεν έχουν ή έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους.
Άστεγοι στον δρόμο
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 24 Ιουλίου 2013
Αφού τα κατάφεραν να πληρώσουν αυξημένους φόρους για το 2010 και το 2011, γιατί να μην τα καταφέρουν και για το 2012; Άρα λεφτά υπάρχουν… Άρα φορολογήστε παραπάνω!
Αυτή είναι η λογική που πρυτάνευσε, λένε ορισμένοι αναλυτές-ερευνητές, στην Εφορία ή, καλύτερα, στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει στη φορολαίλαπα που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες. Ο νέος Φορολογικός Κώδικας είναι μια νέα επίθεση κατά της κοινωνίας και κατά της λογικής.
Το μίσος
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 25 Μαρτίου 2013
«Η Κύπρος είχε τράπεζες και παραλίες. Τώρα που χάνει τις τράπεζες θα έχει μόνο παραλίες». Αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ.
Δεν ήταν ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό ειρωνικό σχόλιο στα όρια της βρισιάς που εκστόμισε (Βορειο) Ευρωπαίος πολιτικός σε βάρος του Νότου. Αυτές τις ώρες είναι στο στόχαστρο οι Κύπριοι. Πριν από λίγο καιρό ήταν οι Ιταλοί. Ο αρχηγός των σοσιαλδημοκρατών Στάινμπρουκ χαρακτήρισε «κλόουν» τον Μπερλουσκόνι και τον Γκρίλο.
1938, 1974, 2013
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 19 Μαρτίου 2013
Του Σπύρου Σουρμελίδη
Η βόμβα έπεσε με τις ευλογίες και πάλι των… συμμάχων. Για δεύτερη φορά μετά το 1974 η Κύπρος δέχεται επίθεση από εταίρους και συμμάχους στο όνομα της διάθεσής της να συνεργαστεί με Ρώσους. Τότε, το 1974, η κυπριακή Δημοκρατία πλήρωσε και τη διάθεση του Μακάριου να συνεργαστεί με τη Μόσχα. Σήμερα, πληρώνει και πάλι τη συνεργασία της με τη Ρωσία. Μόνο που τώρα η Ρωσία δεν είναι κομμουνιστική και η συνεργασία είναι οικονομική. Το κακό, δυστυχώς, έχει ήδη γίνει. Η αξιοπιστία του κυπριακού τραπεζικού συστήματος έχει ήδη πληγεί, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων για το τραπεζικό σύστημα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Τι σου είναι η ζωή;
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε 13 Μαρτίου 2013
Του ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ
Τι είναι ο επίορκος; Ερωτήματα τέτοιου χαρακτήρα είναι συνήθη στην πολιτική μας ζωή τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λόγος είναι ότι κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θέλει να πράξει αυτό που είναι άμεσα ορατό και σαφές. «Τι είδους Αστυνομία θέλουμε;» ή «τι κράτος θέλουμε;». Ήταν μερικά από τα εναγώνια ερωτήματα που τέθηκαν στο τραπέζι του δημόσιου λόγου και τα οποία, φυσικά, δεν απαντήθηκαν ποτέ. Δεν υπήρχε και λόγος γιατί την ώρα που έπεφταν τα ερωτήματα βροχή, στην πράξη το θέμα είχε λυθεί. Το κράτος ήταν κράτος πελατειακό το οποίο μοίραζε λεφτά κάτω από το τραπέζι, η Αστυνομία ήταν ένα σώμα που έπρεπε να κάνει τη «δύσκολη» δουλειά προκειμένου η πολιτική να μην αναλάβει τις ευθύνες της.
Περισσότερα Άρθρα…
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος
Τελευταία νέα
-
Την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας ζητά η ΟΒΣΘ -
Στα 2.707.727 οι συνταξιούχοι -
Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη -
Οδηγίες προς τους δήμους για «σφιχτούς» προϋπολογισμούς το 2014 -
Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας -
Το ΣτΕ έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια του “The Mall” -
Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος δραπέτης -
Συνελήφθη Γερμανός στην Χίο για κατασκοπεία -
Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες -
Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό στο Πόρτο Ράφτη -
Αντιβροχική προστασία καλλιεργειών αμπέλου -
Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου
Δείτε το video, αξίζει!
Στήλες Έντυπης
Άρθρα έντυπης
-
Τι ενώνει και τι χωρίζει τις θρησκείες και τις κοινωνίες και ποιες είναι οι πολιτικές προεκτάσεις -
Οι σωστές αποφάσεις -
Αγωνία -
Ελλάδα, Ντιτρόιτ -
Κατάργηση κανόνων -
Συνέντευξη του Τζέφρι Στάινμπεργκ, Αμερικανού ειδικού στην αντικατασκοπεία -
Η μοιρασιά από την… ανάποδη -
Άστεγοι στον δρόμο -
Το μίσος -
Oι ιδιοτελείς εμμονές της Τρόικας -
1938, 1974, 2013 -
Μέρος δεύτερο: Φάκελος, δημόσια αγαθά και ιδιωτικοποιήσεις -
Τι σου είναι η ζωή;