Πρωτοφανή απόφαση στα παγκόσμια χρονικά έλαβαν οι ποδοσφαιρικές αρχές του Μεξικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας (Liga MX), Ενρίκε Μπονίγια, την επόμενη πενταετία δεν θα προβιβαστεί, ούτε θα υποβιβαστεί, καμία ομάδα από τις δύο πρώτες κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Από τις 16/03, τόσο η Liga MX όσο και η δεύτερη κατηγορία, Ascenso MX, έχουν αναστείλει τη δράση τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το βράδυ της Παρασκευής (17/4), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 18 ιδιοκτητών ομάδων της Liga MX και των 12 της Ascenso MX και συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμία αλλαγή για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Ο Μπονίγια επιβεβαίωσε πως οι σύλλογοι της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, θα λαμβάνουν εγγυημένα κάθε χρόνο το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ενώ οι ομάδες της Ascenso MX θα έχουν την υποχρέωση να «ανεβάζουν» παίκτες από τα τμήματα υποδομής.

Έγινε, επίσης, γνωστό πως η αγωνιστική περίοδος 2020 για την Ascenso MX ακυρώνεται – λόγω του Covid-19 – χωρίς να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια ομάδα.

Κι όλ’ αυτά ενώ φουντώνουν οι φήμες για ένωση της Liga MX με την Major League Soccer των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά και την κοινή υποψηφιότητα ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *