Oι ιδιοτελείς εμμονές της Τρόικας

 Η προχθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένας ενιαίος φόρος 15% στις επιχειρήσεις μοιάζει περισσότερο με μια ευχή παρά με μια πεποίθηση για την εφαρμογή του. Και αυτό διότι όλες οι φορολογικές καινοτομίες τις οποίες είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στα διάφορα «Ζάππεια», όπως είχαμε αναλύσει και σε προηγούμενο σημείωμα, ούτε κατά το ελάχιστον δεν εφαρμόστηκαν μόλις ανέλαβε την εξουσία.


Περισσότερα…


Αυτό μας έλειπε: Να μας ξανακυβερνήσει!

Ωραίοι οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς μη έχοντας αντιληφθεί τι έχει συμβεί στη χώρα και προσποιούμενοι ότι αγνοούν τον βασικό υπαίτιο της σημερινής καταστροφής της κοινωνίας, επευφήμησαν τον… Γιώργο Παπανδρέου καθώς εισερχόταν στην αίθουσα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με συνθήματα του τύπου «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός» και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»!


Περισσότερα…


Οι λαοί σε ανέχεια και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί στον κόσμο τους

Στην Ισπανία ο κόσμος βγήκε πάλι στους δρόμους για το καθεστώς ανέχειας στο οποίο τον έχει καταδικάσει η γερμανικής έμπνευσης δημοσιονομική λιτότητα. Στη Βουλγαρία ο κόσμος βγήκε και εκεί στους δρόμους διότι το ήδη χαμηλό βιοτικό επίπεδό του βυθίστηκε και άλλο. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η κοινωνική κατακραυγή διογκώνεται, καθώς οι λαοί δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι θέλουν να τους σώσουν αλλά τους καταδικάζουν στην ανέχεια για άγνωστό πόσο διάστημα ακόμη.


Περισσότερα…


Η ιταλική απάντηση στους στυγνούς ευρωλογιστές

Ό,τι δεν αποτόλμησε η Ελλάδα, παραδομένη στους δανειστές της, το έκανε η Ιταλία. Το μήνυμα που έστειλε ο ιταλικός λαός και τα πρόσωπα τα οποία, τελικώς, ήσαν οι νικητές των ιταλικών εκλογών ήσαν ένας κόλαφος στην ευρωπαϊκή πολιτική που την κατευθύνει η Μέρκελ και που έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση σχεδόν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.


Περισσότερα…


Ποιοι άραγε συμβουλεύουν τον Σαμαρά;

Στην πολιτική, η στρατηγική και η τακτική παίζουν σπουδαίο ρόλο. Αυτό η Νέα Δημοκρατία και κυρίως οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού στο Μαξίμου φαίνεται ότι το έχουν ξεχάσει.


Περισσότερα…


Όταν η οικονομία βυθίζεται ξεχνιούνται οι πατριωτισμοί!

Έχει πολύ ενδιαφέρον, πράγματι, ο καταλυτικός ρόλος που παίζει στις ζωές των ανθρώπων το οικονομικό πρόβλημα. Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι πρόσφατες εκλογές στην Κύπρο με την ανάδειξη, με συντριπτική διαφορά, του Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας.


Περισσότερα…


Όταν οι πολιτικοί μας οδηγούσαν στην απαξίωση

Μέλος της ομάδος του Ράιχεμπαχ που έχει αναλάβει να βοηθήσει για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα έλεγε ότι έχει μείνει έκπληκτος με την αποτελεσματικότητα, την προσήλωση και την εφευρετικότητα των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, ειδικότερα, δε, των νεότερων σε ηλικία. Δουλεύουν πολύ, με αφοσίωση και προσαρμόζονται εύκολα στις νέες συνθήκες που επιδιώκεται να δημιουργηθούν.


Περισσότερα…


Kαι μετά ζητάμε να έλθουν στην Ελλάδα επενδύσεις…

Ειπώθηκε πως η υπαναχώρηση Άραβα επενδυτή, ο οποίος επρόκειτο να αγοράσει κάποιο ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο, δεν οφειλόταν μόνο στις αντιδράσεις κάποιων οικολογικών οργανώσεων και άλλων τινών που κάθε φορά εμφανίζονται ως αποκλειστικοί προστάτες του δημόσιου συμφέροντος. Οφειλόταν και στον τρόμο του επενδυτή από την ελληνική γραφειοκρατία.


Περισσότερα…


Γιατί δεν κάνει μια βόλτα στις εφορίες ο κ. Στουρνάρας;

Την ακόλουθη ιστορία μού τη διηγήθηκε φίλος με την ερώτηση-επωδό: Μα αξίζει να διασωθεί αυτή η χώρα;

Συνεπής πάντοτε φορολογούμενος, δεν χρωστούσε ποτέ στην επάρατη Εφορία. Μέχρι που φέτος του ήλθε ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμης οφειλής, με την απειλή μάλιστα της κατάσχεσης. Τι είχε συμβεί; Απλούστατα ο


Περισσότερα…