Πυρετός διαβουλεύσεων για το Plan B

ellada start 42Βαρύ είναι το κλίμα στη Λευκωσία, όπου συνεδρίασε το υπουργικό Συμβούλιο, ενώ σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων για το σχέδιο B.Όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα «σχέδιο Β» το οποίο θα τεθεί υπόψη των πολιτικών αρχηγών στη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.Η κυπριακή Βουλή αναμένεται να κληθεί να αποφανθεί επί του σχεδίου την ίδια ημέρα.


Περισσότερα…

‘Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο

ellada start 42Στις 6 το απόγευμα σήμερα θα συνέλθει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στη Μεγαλόνησο.Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, οι νέες δηλώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελάχιστο ύψος του κουρέματος των καταθέσεων και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα βρίσκονται στο τραπέζι της κυπριακής κυβέρνησης.


Περισσότερα…

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

ellada start 42Προβάδισμα 0,8% στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.


Περισσότερα…

«H Ευρώπη οφείλει να διορθώσει το λάθος της»

ellada start 42Οι εξελίξεις στην Κύπρο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.«Η Ευρώπη οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι επιμένει στις θέσεις του για τη διοικητική μεταρρύθμιση και για την κατάργηση του ειδικού φόρου στα ακίνητα.


Περισσότερα…

Τουρκική κορβέτα στο Αιγαίο

ellada start 42Τέσσερα ελληνικά νησιά περιέπλευσε η τουρκική κορβέτα «Bafra», η οποία παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Εύβοιας και της Ανδρου στο Κάβο Ντόρο.Το τουρκικό πολεμικό πλοίο, προερχόμενο από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε σήμερα το πρωί σε ελληνική χωρική θάλασσα και στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ των νήσων Κέας και Κύθνου.


Περισσότερα…

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την Κύπρο

ellada start 42Σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο.  Η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.


Περισσότερα…


Τελευταία νέα