Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου, ενώ ατομικά μέσα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού θα παραδοθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που υπάγεται οργανικά στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Στον εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, συγκρότημα μαγνητικού συντονισμού, σύστημα βίντεο- ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και κλίβανος πλάσματος.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα δοθεί εξοπλισμός, ειδική κλίνη εγκαυμάτων και ανιχνευτικό σύστημα φρουρού λεμφαδένα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της πλαστικής χειρουργικής και του ακτινολογικού. Σε ό,τι αφορά το ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν στο «Τμήμα Covid» μέσα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό (μάσκες, χειρουργικά γυαλιά, ασπίδες προσώπου, ποδονάρια, ιατρικές ποδιές, στολές υψηλής προστασίας και σκούφοι).

Τις αποφάσεις για την προμήθεια του εξοπλισμού και των μέσων προστασίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.