Βρούτσης: Ολοκληρώνεται ο έλεγχος σε περίπου 6.636 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012   

Έλεγχο σε περίπου 6.636 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ οι οποίοι, όπως προέκυψε από τον έλεγχο του ΚΕΠΥΟ στους 230.000 περίπου ασφαλισμένους, δεν δήλωναν το σύνολο ή μέρος των εισοδημάτων από συντάξεις, θα διενεργήσει το επόμενο 10ήμερο η διοίκηση του ταμείου.

 Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα μόνιμος μηχανισμός ηλεκτρονικού ελέγχου για τους συνταξιούχους.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε ποινές όχι μόνον για τους όσους λάμβαναν παράνομα επιδόματα ή συντάξεις αλλά και για τους γιατρούς και τους δημόσιους υπαλλήλους που διευκόλυναν αυτές τις πρακτικές.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές σε προνοιακά και πολυτεκνικά επιδόματα, αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης και περικοπές στις συντάξεις. Σημείωσε μάλιστα πως δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη. Τόνισε δε ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και το ζήτημα των ορίων συνταξιοδότησης. Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης σχολίασε πως θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που δίνονταν τα προνοιακά επιδόματα και τα επιδόματα πολυτέκνων.

Η κοστολόγηση όλων των μέτρων που αναλογούν στο υπουργείο Εργασίας και βρίσκονται στο τραπέζι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα, ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης. Εν συνεχεία, θα παραδοθεί μέσω του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, στους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι και θα λάβουν τις αποφάσεις.

Share