Θέμος Αναστασιάδης:«Αβάσιμο και εξοντωτικό το πόρισμα του ΣΔΟΕ»

Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007. Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει. Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.

 «Αβάσιμο και εξοντωτικό» χαρακτηρίζει το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος του, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, με δήλωσή του, μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας του «Πρώτο Θέμα», καταλήγοντας: «Βρείτε μου άλλον έναν φορολογούμενο, που να πληρώνει τόσα στο κράτος κάθε χρόνο. Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι «φοροφυγάδες» σίγουρα δεν θα ‘χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα».

Ο εκδότης υπαινίσσεται μεθόδευση σε βάρος του εκ μέρους «πολιτικών και στελεχών τους», των «συγκεκριμένων, που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ» και σημειώνει πως τη δίωξη σε βάρος του «είχε προαναγγείλει, άλλωστε, ο ίδιος ο τέως υπουργός, ο κύριος Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς».

Κάνει λόγο για «μαγείρεμα» του «δήθεν μη δηλωθέντος εισοδήματός του, τού 1,5 εκατ. ευρώ», που «έφτασε σε 3,5 εκατ. ευρώ με παράνομες προσαυξήσεις» και δηλώνει πως θα εξοφλήσει «μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια», έστω κι αν -όπως λέει- δεν τους χρωστούσε τίποτα εξ αρχής.

«Σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής».

Τονίζει: «Είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων, που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ φόρου, που καταβάλλουμε από τις εταιρείες που δημιουργήσαμε ως δημοσιογράφοι και απασχολούν 300 εργαζομένους».

Και προσθέτει: «Αναφέρω μόνο τα εισοδήματά μου τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα τριάντα συνολικά που εργάζομαι και φορολογούμαι, γιατί αυθαιρέτως το ΣΔΟΕ του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν μου ‘χει αναγνωρίσει όλα τα προηγούμενα έτη πριν το 1992, επειδή όπως μου είπαν είχαν καταστραφεί τα αρχεία τους! Τόσο σοβαρό ήταν το πόρισμα που έβγαλαν».

Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

Δήλωση Παπακωνσταντίνου

«Ο κ.Αναστασιάδης επιχειρεί να εμφανίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ως πολιτική δίωξη και να ρίξει την μπάλα στην κερκίδα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο εκδότης – δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης, στη δήλωσή του, αναφέροντας παράλληλα ότι κλήθηκε στη Βουλή – σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη -τον Φεβρουάριο του 2011 να απαντήσει στο γιατί η σχετική έρευνα διαρκούσε ήδη 3,5 χρόνια.

«Η έρευνα αυτή γινόταν με εισαγγελική παραγγελία και άρα το ΣΔΟΕ αναφερόταν απευθείας στον εισαγγελέα και όχι στον υπουργό. Ξεκίνησε πριν πάω στο υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε αφότου έφυγα», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «έκτοτε φυσικά ο κ. Αναστασιάδης χρησιμοποιεί την εφημερίδα του για να με συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία και έχω προσφύγει στη  δικαιοσύνη γι αυτό”.

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Ωραία λοιπόν τα μεγάλα λόγια για “το ΣΔΟΕ του κ. Παπακωνσταντίνου” και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού αλλά δεν πείθει».

Πηγή ΑΠΕ


Τελευταία νέα

 • ΚΚΕ: «Αντιλαϊκά μέτρα κρύβει το νομοσχέδιο επτά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου»

 • Δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

 • Στον ανακριτή η 25χρονη, για συμμετοχή στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

 • Απολογούνται στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι της βίλας Αμαλία

 • Τη Δευτέρα στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά

 • «Με κριτήριο τη στήριξη στο ελληνικό πρόγραμμα» η συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε

 • Στην Ευελπίδων κατευθύνεται η πορεία των αντιεξουσιαστών της βίλας Αμαλία

 • ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Δεν έχουμε σχέση με πράξεις τυφλής βίας

 • Στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία

 • Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος έχει τη στήριξη της Γερμανίας

 • Εμπρηστικές επιθέσεις σε κομματικά γραφεία και ΑΤΜ

 • Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μεταλλεία του Χρυσού της Χαλκιδικής

 • Αυστραλία: Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στη νοτιοανατολική χώρα

 • Θεσσαλονίκη: Υλικές ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι

 • Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΧΑ αποχώρησαν από τη συζήτηση

Δημοφιλή Άρθρα