Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012   

Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει από κοινού με τη ΓΣΕΕ στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων.

         Η απεργία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα στρέφεται κατά των επικείμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».
         
Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και τις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να οργανώσουν πολύπλευρες δραστηριότητες με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, ενώ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα σε όλες τις πόλεις της χώρας, με ευθύνη των Νομαρχιακών Τμημάτων και σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις. Επίσης σχεδιάζει τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.