Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν σήμερα  οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι  διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που είχαν σήμερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών, εκτιμώντας ότι μια ενδεχόμενη απεργία τους μέσα στην εορταστική περίοδο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά, ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργίες διαρκείας που θα ξεκινούσαν από αύριο Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Πέτρος Σκουληκίδης, «αναστείλαμε τις απεργίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος με το υπουργείο, καθώς και να συναντηθούμε άμεσα με  την τρόικα για να τους πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας». Πρόσθεσε δε ότι «είναι θετική εξέλιξη  η  πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να συνηγορήσει στις ιδιωτικές εταιρείες, που εκμεταλλεύονται τα διόδια, έτσι ώστε να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων που καταβάλλουμε».

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.