Παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ και ο Δημήτρης Γ. Σταμάτης

Την παραίτησή του από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε την Τρίτη και ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Γ. Σταμάτης. Πρόκειται για την τρίτη αποχώρηση, μετά από εκείνες των κ.κ. Χρήστου Ζώη και Γιάννη Μανώλη. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σταμάτης επικαλείται «λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα». «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί» προσθέτει. Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης. Ο κ. Καμμένος έκανε αποδεκτή την παραίτηση, λέγοντας: «Ευχαριστώ τον Χρήστο Ζώη για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε.»

Λάβρος κατά του Γιάννη Μανώλη, αλλά και όσων προσπάθησαν να δημιουργήσουν όπως είπε, «παραμάγαζα» στους Ανεξάρτητους Έλληνες  ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής.  «Εγώ», τόνισε, «δεν κρατάω κακία σε κανέναν, όσοι αντέχουν να συνεχίσουμε, θα συνεχίσουν μαζί μας, όσοι δεν αντέχουν μπορούν να γυρίσουν στα μαντριά τους, καλό ταξίδι». Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία του κ. Μανώλη ότι το non paper του Μαΐου έφθασε από τον ίδιο στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε: «Το non paper το οποίο ανέφερε ο κ. Μανώλης ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταχθούμε στη συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε».

Στο σημείο αυτό επανήλθε στα περί αποστασίας του στελέχους των ΑΝΕΛ. «Αφήσαμε υπουργεία για να πάμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες», δήλωσε απαντώντας στον ισχυρισμό ότι επεδίωκε το Μάιο να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Ο πολιτευτής επαγγελματίας κ. Μανώλης λειτούργησε ως αποστάτης», πρόσθεσε.  «Είμαστε όλοι μαζί και έτσι θα συνεχίσουμε. Εάν θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν παραμάγαζα είχαν άλλο τρόπο να το κάνουν», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Απαντώντας και σε όσους του καταλογίζουν πολιτικό «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν ανήκουν ούτε στην κεντροδεξιά, ούτε στην κεντροαριστερά», αλλά είναι ένα κίνημα πολιτών, το οποίο ξεκίνησε με ανθρώπους που προέρχονται από την κεντροδεξιά και αρνούνται τη υποταγή στους τοκογλύφους.

«Λαγός» ο Καμμένος

 Η τρικυμία  στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον γραμματέα της ΚΟ, Κώστα Μαρκόπουλο, που οδήγησε στην καθαίρεσή του το απόγευμα της Δευτέρας.  Νωρίς το πρωί της Τρίτης, την άμεση αντίδραση του προέδρου του Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσαν οι καταγγελίες του στελέχους του κόμματος Γιάννη Μανώλη, ο οποίος χαρακτήρισε «λαγό» τον Πάνο Καμμένο, αναφερόμενος στην αποχώρησή του κατά την συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και είπε ότι εκείνος ήταν που έδωσε το non paper στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μέσα Μαΐου. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ.Καμμένος απαντά: «Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Καλό Ταξίδι… Είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες εμείς», ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο της καθαίρεσής του Γιάννη Μανώλη από τη θέση του τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κατήγγειλε νωρίτερα ο κ. Μανώλης στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος είπε για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα». Και πρόσθεσε: «Δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο «πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ», μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (…) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα».

 Συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη η ΚΟ του κόμματος

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Κοινοβουλευτική  Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα αργά το απόγευμα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπό την προεδρία Πάνου Καμμένου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του γραμματέα της ΚΟ Κώστα Μαρκόπουλου τουλάχιστον μέχρι την συνεδρίαση της ΚΟ της Πέμπτης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου. «Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ.Παναγιώτης Μελάς», αναφέρει η ανακοίνωση συγκεκριμένα, ενώ επισημαίνεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου». Επίσης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίαση «οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής: «Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητα» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι». Μέχρι στιγμής την απόφαση της έκτακτης κοινοβουλευτικής ομάδας την έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα. Απο την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος. Να σημειωθεί ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά, δήλωση κορυφαίου στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που ζήτησε να μείνει ανώνυμο, με την οποία εξέφραζε την αντίδραση των διαφωνούντων βουλευτών του κόμματος, σχετικά με την στάση του κ.Καμμένου στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Διοικούσας Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η συνεδρίαση «τινάχτηκε στον αέρα από τη στάση του κ. Καμμένου» ενώ τον κατηγόρησε για «δειλία και ανευθυνότητα».