Σόιμπλε: Αντιπαραγωγικές οι προτάσεις για νέο «κούρεμα»

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012   

Newsroom

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτίθεται στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, αυτήν τη φορά από τον επίσημο τομέα, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι αντιπαραγωγικές.

 

«Οι προτάσεις προς τον επίσημο τομέα για κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αντιπαραγωγικές», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκιο.

 

Το ΔΝΤ ζητά περαιτέρω «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, κάτι το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι για τα διμερή δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης για τα ομόλογα που κατέχουν.

 

Ο Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει τη χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ εάν η ίδια η χώρα επιθυμεί να παραμείνει εντός της ευρωζώνης και εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

 

Συνολικά για την κρίση χρέους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε πως υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος από ό,τι νομίζουν οι εξωτερικοί παρατηρητές και πως η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων της. Επιβεβαίωσε τέλος ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν σκέφτεται την κατάργηση του ευρώ.

Share