Κριστίν Λαγκάρντ: “αναγκαίο” να δοθεί χρονική επιμήκυνση δύο ετών στην Ελλάδα

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012   

Newsroom

 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι είναι “αναγκαίο” να δοθεί στην Ελλάδα επιλέον χρόνος δύο ετών, μέχρι το 2016, για να επιτύχει τον περιορισμό των ελλειμμάτων της κατ΄εφαρμογήν των απαιτήσεων των διεθνών πιστωτών της.

 

“Μία επιμήκυνση δύο ετών είναι αναγκαία για να κατορθώσει η Ελλάδα να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα εξυγίανσης των δημοσιονομικών της”, στόχος του οποίου είναι σήμερα η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,1% του ΑΕΠ το 2014, έναντι του 7,3% που προβλέπεται για φέτος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη διατυπώσει τη θέση ότι υπάρχουν “ισχυρά επιχειρήματα” για να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρεται σαφώς σε μία χρονική επιμήκυνση δύο ετών.

“Αντί για μία κατά μέτωπον και μαζική μείωση … μερικές φορές είναι προτιμότερο να δίνεται λίγο περισσότερος χρόνος”, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Τόκιο, όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

“Αυτό υποστηρίξαμε για την Πορτογαλία, αυτό υποστηρίξαμε για την Ισπανία και αυτό υποστηρίζουμε για την Ελλάδα”, είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Share