Η μεγαλύτερη εξαπάτηση του λαού μας

Οι αποκαλύψεις όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή συγγενικών προσώπων του άλλοτε «τσάρου» της ελληνικής Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου προκαλούν ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όχι μόνο διότι αποδεικνύεται ότι απαλείφθηκαν, από την πρώτη λίστα, πρόσωπα τα οποία θα εξέθεταν τον πρώην υπουργό – κάτι που, βεβαίως, συνιστά και ποινικό αδίκημα. Όχι μόνο διότι είναι άμεση η εμπλοκή του πρώην υπουργού, αλλά, κυρίως, γιατί επιχειρήθηκε μια πρωτοφανής εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

 

Πράγματι, ενώ από τη μία πλευρά ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο βασικός πρωταγωνιστής μαζί με τον κ. Παπανδρέου στον εγκλωβισμό μας στα επαχθή Μνημόνια, καθησύχαζε τον ελληνικό λαό ότι η χώρα πρόκειται συντόμως να βγει στις αγορές και, κατά συνέπεια, οι Έλληνες πολίτες δεν θα έπρεπε να φοβούνται τίποτε, από την άλλη ο ίδιος φρόντιζε να εξασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντά του -και αυτού, προφανώς, και των συγγενικών του προσώπων- έναντι οιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης για τη χώρα μας! Τέτοιου μεγέθους εξαπάτηση του ελληνικού λαού!

Πρόκειται για την πλέον απίθανη ενέργεια εν ενεργεία υπουργού, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, όταν για πρώτη φορά προέκυψε το σχετικό ζήτημα με το επίμαχο CD και τα περιλαμβανόμενα σε αυτό ονόματα με εξαχθείσες καταθέσεις στο εξωτερικό, διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, ψευδόμενος ασυστόλως.

Ασφαλώς και, επειδή ευρισκόμεθα στο μέσο των προσπαθειών για την έξοδο της χώρας από το σημερινό της αδιέξοδο, οποιοσδήποτε κλονισμός της κυβέρνησης θα αποτελούσε, σε αυτήν τη φάση, μια δυσμενή εξέλιξη. Όμως, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεασθούν τα πολιτικά πράγματα από τις σχετικές αποκαλύψεις. Και όσο κι αν είναι «αθώος του αίματος» ο κ. Βενιζέλος, δεν είναι δυνατόν να μην καταδικασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού το κόμμα με τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική ευθύνη στην ηθική, κοινωνική και οικονομική παρακμή της χώρας. Και το κόμμα αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ…

Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε εν όψει ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, ασχέτως του χρόνου που αυτές θα εκδηλωθούν. Όμως, πέραν των προσπαθειών για τη διάσωση της χώρας, εξίσου σημαντικό είναι να εξαλειφθούν από την πολιτική σκηνή τα πρόσωπα τα οποίο ευθύνονται για το σημερινό εθνικό κατάντημα. Διότι, εφόσον εξακολουθήσουν να παραμένουν στο πολιτικό προσκήνιο, τίποτε δεν θα μας εξασφαλίζει ότι, ακόμη και αν προσωρινώς διασωθούμε, δεν θα διαμορφωθούν και πάλι οι συνθήκες εκείνες που μας έφεραν στο σημερινό σημείο. Χρειάζεται άλλο πολιτικό ήθος και οι πρωταγωνιστές του κακού μας παρελθόντος δεν μπορούν να έχουν εμπλοκή στην αναγέννηση της χώρας. Το πολιτικό τους ήθος, το οποίο το γνωρίσαμε, θα παραμένει βαρίδι για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.

Λέγεται ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους στέλνεις φυλακή, αλλά στο σπίτι τους. Και όσον αφορά τον κ. Γ. Παπανδρέου, αυτός είναι ήδη φευγάτος και εξακολουθεί να ζει στον κόσμο του. Όμως, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εξαπάτησε κατ’ αυτόν τον βάναυσο και προκλητικό τρόπο τον ελληνικό λαό, πρέπει να υποστεί τα επίχειρα των πράξεών του. Έστω και για παραδειγματισμό…

 


Τελευταία νέα

 • Πολίτης του κόσμου δηλώνει ο Ντεπαρντιέ

 • Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις παράνομες συντάξεις

 • Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική

 • Kρούγκμαν: Όλα λάθος

 • Την παραπομπή Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Παπαδήμου θα προτείνουν οι ΑΝΕΛ

 • Bρέθηκε 25 χρόνια μετά ο κλεμμένος «Κήπος» του Ματίς

 • Χιόνι ίσως και στο κέντρο της Αθήνας

 • Μετακίνηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων το πρώτο εξάμηνο του έτους

 • Ευ. Βενιζέλος: Ακραίος πολιτικός τυχοδιωκτισμός η κίνηση ΣΥΡΙΖΑ

 • Σάλος στη Γαλλία μετά την έξωση 94χρονης από οίκο ευγηρίας

 • O Τζον Μπρέναν, επικεφαλής της CIA

 • Mέτρα για την προστασία των αστέγων από το ψύχος

 • Νέες δηλώσεις Νταβούτογλου και Γιλντίζ για ΑΟΖ και Αιγαίο

 • K.Παπούλιας: Μόνο να κερδίσουν έχουν οι γερμανοί επιχειρηματίες στην Ελλάδα

 • Καθίζηση στην αγορά τα Χριστούγεννα