«'Ενοχη» ολόκληρη η κοινωνία για την Ινδή φοιτήτρια

index option com content view article id 2383 2013 01 05 07 53 37 catid 9 diethni Itemid 106Την αδιαφορία της αστυνομίας, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, αποκαλύπτει ο φίλος που συνόδευε τη νεαρή Ινδή, η οποία έφυγε από τη ζωή έπειτα από τον ομαδικό βιασμό και κακοποίησή της, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποτρόπαια επίθεση.

Στον φακό του τηλεοπτικού δικτύου Zee News ο νεαρός άνδρας διηγήθηκε πως οι δύο τους κείτονταν ημίγυμνοι στον δρόμο, όπου τους πέταξαν μετά τη βάναυση κακοποίησή τους μέσα στο λεωφορείο την αποφράδα νύκτα της 16ης Δεκεμβρίου, όμως οι περαστικοί απλώς τους κοίταζαν με περιέργεια και έσπευδαν να απομακρυνθούν χωρίς να τείνουν χείρα βοηθείας. Ο ίδιος υποστήριξε πως πέρασαν δύο ώρες έως ότου μεταφερθούν εν τέλει στο νοσοκομείο.

«Η φίλη μου κείτονταν σοβαρά τραυματισμένη και αιμορραγούσε ακατάσχετα. Αυτοκίνητα, ρίκσω και ποδήλατα επιβράδυναν, οι οδηγοί ρίχναν μία ματιά και κατόπιν ξαναεπιτάχυναν. Κουνούσα διαρκώς τα χέρια μου για βοήθεια. Οι λιγοστοί που κοντοστέκονταν μας κοιτούσαν και αναρωτιώντουσαν αναμεταξύ τους τι μπορεί να συνέβη, αλλά κανείς δεν έκανε το παραμικρό», διηγήθηκε ο ίδιος νεαρός, του οποίου η ταυτότητα κρατείται μυστική για λόγους ασφαλείας.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η απάθεια που κυριαρχούσε δεν άλλαξε ούτε όταν έφθασε στο σημείο η αστυνομία. «Οι αστυνομικοί έφθασαν με τρία φορτηγάκια, αλλά αντί να μας βοηθήσουν άρχισαν να καυγαδίζουν για τίνος ήταν η δικαιοδοσία. Συνεχίσαμε να εκλιπαρούμε για ένα ασθενοφόρο και για ρούχα. Ένας από αυτούς έσκισε ένα σεντόνι και μου το πρόσφερε για να καλύψω τη φίλη μου. Χρειάσθηκε να την σηκώσω εγώ στα χέρια για να τη βάλω μόνος μου στο φορτηγάκι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο νεαρός μάλιστα αποκαλύπτει πως αντί να τους μεταφέρουν σε μία παρακείμενη κλινική, οι αστυνομικοί τους πήγαν σε δημόσιο νοσοκομείο πολύ πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Η νεαρή Ινδή ξεψύχησε στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε μία σειρά δύσκολων επεμβάσεων, μία εκ των οποίων συνίστατο στην αφαίρεση ενός τμήματος του εντέρου.

Το ανατριχιαστικό εγκληματικό περιστατικό πυροδότησε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, που με ογκώδεις διαδηλώσεις αξίωσε τη λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών και αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.