Διάγγελμα του προέδρου Άσαντ αναμένεται την Κυριακή

index option com content view article id 2403 2013 01 06 07 12 55 catid 9 diethni Itemid 106Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, θα εκφωνήσει την Κυριακή διάγγελμα, στην πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνιση του, από την ημέρα που οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών, έφτασαν έως τα προάστια της Δαμασκού.

 

Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, ο πρόεδρος Άσαντ, θα μιλήσει «για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και την περιοχή», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η δυναμική των ανταρτών που μάχονται για τον έλεγχο των προαστίων της Δαμασκού εδώ και μήνες, δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο οι δυνάμεις του Άσαντ, είναι σε θέση να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην πρωτεύουσα. Οι αντάρτες έχουν επιτύχει πρόσφατα μεγάλη πρόοδο σε πολλούς εδαφικούς τομείς της Συρίας, κυρίως στα βόρεια, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η αντιπολίτευση, Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε ότι περισσότερα από 70 άτομα σκοτώθηκαν το Σάββατο σε εθνικό επίπεδο. Μεταξύ των νεκρών και 17 στρατιώτες των δυνάμεων του Άσαντ. Οι ειδήσεις από τη Συρία είναι δύσκολο να εξακριβωθούν, καθώς οι αρχές έχουν εκδιώξει τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης από την χώρα.