Νετανιάχου: Ο εποικισμός της Ιερουσαλήμ δεν είναι πρόβλημα

index option com content view article id 2840 2013 01 20 07 54 28 catid 9 Itemid 106Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα είναι ένα "παγκόσμιο πρόβλημα" και όχι η "εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ", ενώ υποδεχόταν αντιπροσωπεία αμερικανών γερουσιαστών υπό τον ρεπουμπλικανό Τζον ΜακΚέιν.

 

"Η ανέγερση κατοικιών στην Ιερουσαλήμ δεν είναι το παγκόσμιο πρόβλημα", είπε ο Νετανιάχου υποδηλώνοντας την ανάπτυξη των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη και προσαρτημένη από το 1967 στο Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ, μια εποικιστική δραστηριότητα που καταδικάζει η διεθνής κοινότητα.

"Ένα πυρηνικό Ιράν είναι το παγκόσμιο πρόβλημα. Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει κανέναν που δεν θα σταματήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα", πρόσθεσε ο Νετανιάχου αργά χθες, τρείς ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα του.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός συζήτησε με την αμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την επιβολή διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, για τον κίνδυνο των συριακών χημικών όπλων και για την ενδοπαλαιστινιακή συμφιλίωση.

Ο Νετανιάχου δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πείσει τους συμμάχους του, πρωτίστως τις ΗΠΑ, για την ανάγκη μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.