Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξαιτίας των χιονοπτώσεων

index option com content view article id 2856 2013 01 20 16 15 01 catid 9 Itemid 106Το ένα πέμπτο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Χήθροου της Βρετανίας ματαιώθηκαν σήμερα όπως επίσης και το 40% των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών προς τα αεροδρόμια του Παρισιού, εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων.

 

Σύμφωνα με τις αρχές του Χήθροου περίπου 250 πτήσεις ματαιώθηκαν ενώ υπολογίζεται ότι το χιόνι θα φθάσει τα έξι εκατοστά και θα υπάρχει χαμηλή ορατότητα κατά περιόδους.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.300 πτήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από και προς το Χίθροου, οι αρχές του οποίου έχουν δαπανήσει 36 εκατομμύρια στερλίνες από το 2010 για εξοπλισμό αντιμετώπισης του χιονιού.

Τα δυο μικρότερα αεροδρόμια του Λονδίνου, Γκάτγουικ και Στάνστεντ λειτουργούν ομαλά σήμερα, αλλά δεν αποκλείονται καθυστερήσεις και κάποιες ματαιώσεις πτήσεων.

Στο Παρίσι, οι αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν το 40% των πτήσεων από και προς τα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια, Ορλί και Σαρλ ντε Γκωλ.

Καθυστερήσεις άνω των 40 λεπτών σημειώνονται και σε πολλές σιδηροδρομικές γραμμές της Γαλλίας καθώς οι μηχανοδηγοί εκλήθησαν να μειώσουν τις ταχύτητες για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 25.000 σπίτια στη νότια Γαλλία.