Ακυρώσεις πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

 Οι αρχές του αεροδρομίου του Χίθροου ματαίωσαν σήμερα το 10% των πτήσεων και τόνισαν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις στις υπηρεσίες καθώς αναμένονται περισσότερες χιονοπτώσεις. Xθες, οι πτήσεις στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, είχαν μειωθεί κατά το ένα πέμπτο.

Οι αρχές του Χίθροου ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν 130 από τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις-οι περισσότερες της British Airways-για να δημιουργηθεί μεγαλύτερος κενός χώρος στην πίστα ανάμεσα στα αεροσκάφη εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας.

“Πολλά αεροδρόμια έχουν πολλούς διαθέσιμους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης ώστε υπάρχει μεγαλύτερος χώρος ανάμεσα στα αεροσκάφη σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας με αποτέλεσμα να μην προκαλούνται ματαιώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις. Επειδή το Χίθροου λειτουργεί σχεδόν με πλήρη δυναμικότητα, δεν υπάρχουν περιθώρια για επαναπρογραμματισμό των πτήσεων”, δήλωσε εκπρόσωπος του Χίθροου. Οι αρχές του αεροδρομίου ματαίωσαν 250 πτήσεις χθες και τόνισαν ότι απόφαση αυτή επέτρεψε την ομαλή λειτουργία του.

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ, ανακοίνωσε ότι λειτουργεί ομαλά σήμερα, αλλά ότι δεν αποκλείονται κάποιες καθυστερήσεις ή ματαιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Το μικρότερο αεροδρόμιο Στάνστεντ ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτό, αλλά ότι κάποιες πτήσεις της Ryanair θα ματαιωθούν εντός της ημέρας.

Πάνω από 200 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο της Ευρώπης, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου. Η ίδια εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι χθες, συνολικά 445 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης εξαιτίας της παγωμένης βροχής που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα δημιουργώντας πάγο πάνω στα αεροσκάφη.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο που αρχικά πραγματοποιήθηκε επιβραδυμένη, διεκόπη μετά τις 15:40 ώρα Γκρήνουιτς ως το βράδυ. Οι πτήσεις άρχισαν να εκτελούνται στη συνέχεια προοδευτικά.Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Φραγφκούρτη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, συνεπώς δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Εξάλλου, στη Μόσχα πάνω από 50 εκατοστά χιόνι έπεσαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες, ένα ασυνήθιστο επίπεδο για τον Ιανουάριο, που προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά δεν επηρέασε τις πτήσεις. Οι δημοτικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, σε ορισμένους από τους οποίους τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητα 10χλμ την ώρα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της Μόσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ, περίπου 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χιονιού έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η θερμοκρασία στην Μόσχα θα φθάσει το βράδυ του -19 βαθμούς Κελσίου και αύριο το βράδυ τους -21 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται θερμοκρασίες -49 βαθμών στην περιοχή Μαγκαντάν της ρωσικής ‘Απω Ανατολής και -52 βαθμοί στην κεντρική Σιβηρία.


Τελευταία νέα

 • Κοινές προτάσεις Μέρκελ-Ολάντ για την Ευρωζώνη

 • Μετωπική Δένδια-ΣΥΡΙΖΑ

 • Χωρίς Μετρό και την Τετάρτη

 • Ποινική δίωξη σε στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

 • Yποχώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 8,1% του ΑΕΠ το 2012

 • Συνάντηση Σαμαρά με επιχειρηματίες από ΗΠΑ και Καναδά

 • Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μελών της Προανακριτικής

 • Αποχαιρετισμός στον Παύλο Μάτεσι

 • ΣΕΠΕ: Μειώσεις αποδοχών σε 178.058 εργαζόμενους το πρώτο οκτάμηνο του 2012

 • Aπεργία διαρκείας στα ναυπηγεία Ελευσίνας

 • Η Ελλάδα Αύριο 22-01-2013

 • Διπλή καραμπόλα με μια νεκρή στην Εγνατία

 • Πάνω από 202 εκατομμύρια οι άνεργοι

 • Το Ισραήλ στις κάλπες

 • Πενήντα χρόνια γαλλογερμανικής συμφιλίωσης