Δεν θέλουν ή είναι παντελώς ανίκανοι;

 

Κυριαρχεί μία μάλλον νεοφιλελεύθερη άποψη -που βρίσκει και χώρο ανάπτυξης σε ορισμένα ΜΜΕ- ότι η διοχετευθείσα πληροφορία που αφορούσε την, ευτυχώς, αποσυρθείσα φορολογική επιδρομή, με τον ανώτατο συντελεστή για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ, είχε ως βάση μία λογική(!) αξιολόγηση. Δηλαδή, ότι η κυβέρνηση σκέφτηκε ότι, αφού στο σύνολο των 5.600.000 φορολογικών δηλώσεων, οι 4.500.000 αφορούν εισοδήματα μέχρι 26.000, καλώς θα έπρεπε να φορολογήσουν τη μεγάλη μάζα!


Περισσότερα…


Επικίνδυνες επικοινωνιακές γκάφες, συνεχώς…

Οι επικοινωνιακοί επιτελείς του Μαξίμου δεν πρέπει να απορούν για την εξέλιξη που έχουν οι δημοσκοπήσεις και, κυρίως, την επικίνδυνη άνοδο της Χρυσής Αυγής, που φαίνεται ότι δεν είναι απλή ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος κυριολεκτικώς εκδικητική των Δεξιών κατά του κόμματος που μέχρι σήμερα υποστήριζαν.


Περισσότερα…


Η ΝΔ πριν από ένα ακόμη λάθος

Το αδιέξοδο του πολιτικού συστήματος σε μια μεταπολίτευση που, ουσιαστικώς, έχει τελειώσει είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε ανακατατάξεις στα κόμματα. Πέραν του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται ότι πνέει τα «πολιτικά λοίσθια», έντονος προβληματισμός υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία ως προς τις προοπτικές της με βάση και τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες ασφαλώς και θα σημειωθούν.


Περισσότερα…


Aς μη λησμονούμε τον αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό

Αν, όπως λέγεται, η αποτελεσματική διπλωματία εδράζεται συνήθως στην καλή οικονομική κατάσταση μιας χώρας, ασφαλώς οι σημερινές οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας δεν προσφέρονται για μία εξωτερική πολιτική που θα σέβονται οι φίλοι και θα φοβούνται οι εχθροί.


Περισσότερα…


Η φορολογική κωλοτούμπα της Νέας Δημοκρατίας

Ο σοφός λαός συνηθίζει να λέει «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις». Όμως η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, με την κοινοβουλευτική, βεβαίως, στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται ότι δεν φρόντισε να ακολουθήσει τη λαϊκή θυμοσοφία σε σχέση με όσα έλεγε για τους φόρους και το φορολογικό σύστημα και τώρα «τις σκάνε στα χέρια» οι ελκυστικές μεγαλοστομίες του Οκτωβρίου του 2011.


Περισσότερα…