Το ΔΝΤ σπρώχνει την Ελλάδα εκτός ευρώ


Η Τρόικα διαλύει

την κυβέρνηση

 

Στα άκρα η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων, με τις απαιτήσεις των δανειστών να προκαλούν την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης

 

Η χθεσινοβραδινή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και η αδιάλλακτη στάση των δανειστών αναδεικνύουν τα ουσιαστικά προβλήματα του ελληνικού δράματος. Πρώτον, το ΔΝΤ (άρα οι Αμερικανοί και οι νέες οικονομικές υπερδυνάμεις Κίνα κ.ά.) βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ευρωζώνη και το Βερολίνο για τον τρόπο που πρέπει πλέον να αντιμετωπισθεί η κρίση χρέους. Προκαλεί κρίση σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόβλημα, έτσι ώστε η Ελλάδα να βρεθεί ακόμα και εκτός ευρώ. Θα είναι η αρχή για να διαλυθεί η Ευρωζώνη. ..

 


Εύκολες λέξεις για δύσκολα προβλήματα

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Πολλές φορές, μέλη της κυβέρνησης αλλά και κορυφαίοι ξένοι παράγοντες και ηγέτες θεωρούν ότι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αξιοπιστία της.
 


Περισσότερα…


Περίεργη ιστορία, πολλά ερωτήματα…

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Κάποια ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά δίκτυα επιμένουν… Η κυβέρνηση, ωστόσο, διαψεύδει ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας ζήτησαν την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους, με το… επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό!


Περισσότερα…


ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Ο δολοφόνος ή, καλύτερα, ένας από τους πολλούς, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.
 


Περισσότερα…


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

«Τα νέα εφιαλτικά νούμερα της ανεργίας που ανακοινώθηκαν αποδεικνύουν ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται είναι δολοφονική για τη χώρα.
 


Περισσότερα…


Περί… ανάπτυξης.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Τσάκισαν μισθούς για την «ανταγωνιστικότητα». Κατάργησαν δικαιώματα για την «ενίσχυση της απασχόλησης».
 


Περισσότερα…


Τι κάνει «νιάου – νιάου» στα κεραμίδια;

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Ο Σπύρος Λυκούδης, γραμματέας και βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητεί να πληροφορηθεί ποιες ανάγκες υπηρετεί η επέκταση της λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στο εσωτερικό της χώρας σε καιρό ειρήνης.
 


Περισσότερα…

Στυλιανίδειον ατόπημα

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αποστέλλοντας εγκύκλιο στις διευθύνσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και ζητώντας στοιχεία για τα παιδιά που φιλοξενούν και την εθνικότητά τους.
 

Περισσότερα…

Το ποντίκι που βρυχάται

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Κάποια στιγμή, ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Και για την ελληνική κοινωνία αυτή η στιγμή έφθασε.
 

Περισσότερα…
EDITORIALΤα δύο μικρά κόμματα της συγκυβέρνησης


Εδώ ο κόσμος χάνεται κ.λπ. κ.λπ. Διότι τα δύο μικρά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και που δεν τολμούν βεβαίως να τη «ρίξουν», επειδή από μικρά θα γίνουν ακόμη μικρότερα ή θα χαθούν σε περίπτωση εκλογών, εξακολουθούν να παίζουν με λαϊκισμούς και δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες….

 
Σκιτσογραφίες