Απεργιακό λουκέτο

 

Απεργιακό μπλακ άουτ την επόμενη εβδομάδα στη χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, τον Ηλεκτρικό και το τραμ ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ….

 

Η κρίση μειώνει συνεχώς τα ζευγάρια που παντρεύονται

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012   

Μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει το θρησκευτικό μυστήριο, το οποίο είναι και πιο πολυδάπανο
Αν πριν από μία τριετία η απόφαση να προχωρήσει ένα ζευγάρι «εις γάμου κοινωνία» θεωρείτο μεγάλη, σήμερα, με τα νέα οικονομικά δεδομένα και την οικονομική κρίση να μαστίζει την κοινωνία, έχει γίνει σχεδόν απαγορευτική, δημιουργώντας μια γενιά φτωχών ανύπαντρων.
 

Περισσότερα…


Η Μαδρίτη χαιρετίζει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για τον ΕΜΣ

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012   

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος χαιρέτισε, χαρακτηρίζοντάς την “καλή είδηση”, την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας με την οποία εγκρίθηκε η σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, από τον οποίο θα μπορούσε να επωφεληθεί στην παρούσα φάση η Μαδρίτη.


Περισσότερα…


Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Λιβύη ομάδα πεζοναυτών που ειδικεύονται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012   

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν στη Λιβύη ομάδα πεζοναυτών που ειδικεύεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε χθες Τρίτη στη Βεγγάζη και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, αναμεσά τους και ο πρεσβευτής στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.

 


Περισσότερα…

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012   

Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει από κοινού με τη ΓΣΕΕ στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων.

Περισσότερα…

Πτώση εσόδων και ζημιές χαρακτήρισαν την πορεία της εκδοτικής βιομηχανίας το 2011

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012   

Μειωμένα έσοδα κατέγραψε το 2011, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο τομέας της έκδοσης βιβλίων. Αυτό προκύπτει από την εξέλιξη που παρουσίασαν το προηγούμενο έτος τα οικονομικά αποτελέσματα δέκα μεγάλων και γνωστών εκδοτικών οίκων της χώρας.

Περισσότερα…


Ποια είναι τα 34 μέτρα που θα δοθούν στους πολιτικούς αρχηγούς

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012   

Οι μέρες τρέχουν πολύ γρήγορα για την οικονομία και μαζί τους η αγωνία των Ελλήνων… για τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα νέα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα.


Περισσότερα…

Οργανωμένοι αλλά απρόσεκτοι, πιάστηκαν στα πράσα

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012   

Ένα οργανωμένο ριφιφί έμεινε ανολοκλήρωτο από μια… απροσεξία, η οποία έστειλε και πίσω από τα κάγκελα τους εμπνευστές του!

Περισσότερα…

Το αλκοόλ όπλισε το χέρι του Πολωνού, που έσφαξε τους φίλους του

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012   

Η κουβέντα είχε ανάψει, το μάτι γυάλιζε από την άφθονη ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει και το κακό δεν άργησε να γίνει… Ένας 50χρονος Πολωνός είναι, τελικά, ο δολοφόνος των δύο συμπατριωτών του, τους οποίους μαχαίρωσε χθες σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Αδμήτου 82, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Περισσότερα…
EDITORIALΑποκρατικοποιήσεις: Η χαμένη ευκαιρία


Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και αν θα πρέπει να περνούν από τη Βουλή κ.λπ., είναι σκόπιμο να αναφέρουμε μερικές αλήθειες. Το κακό με τις αποκρατικοποιήσεις άρχισε όταν, προ τριακονταετίας περίπου, είχε εφευρεθεί η έννοια των… κοινωνικοποιήσεων και οι προβληματικές επιχειρήσεις του Δημοσίου που κόστιζαν δισεκατομμύρια δραχμών, τότε, στους φορολογούμενους, αντί να πωληθούν, σε εποχές που ήταν πιο εύκολες οι πωλήσεις, παραδίδονταν στο Δημόσιο…..

 
Σκιτσογραφίες