Ο σκοπός και τα μέσα…

Αν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο βρήκε έναν τρόπο να ξεμπροστιάσει τις στρατιές από ξέμπαρκα «παπαγαλάκια» που έχουν καλύψει δρυμούς, άλση, δεντράκια και ζαρντινιέρες, έκαμε άριστα ζητώντας να μην


Περισσότερα…


Μια αλλαγή κοινωνικής συμπεριφοράς

Έχω προσέξει πως τη μοιρολατρία και τα «περίμενε, περίμενε» και τα «εδώ παπάς, εκεί παπάς» την έχει υποκαταστήσει (δεν είναι γενικό, γι’ αυτό και μπορεί να είναι προσωρινό) ένας κοινωνικός ακτιβισμός. Νόμιζα αρχικά


Περισσότερα…


Ο μετρητής

Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας υπήρχε ένα ρολόι που μετρούσε ανάποδα μέρες και ώρες έως την έναρξη του Αυγούστου 2004. Όποιος αισθανόταν εκπρόθεσμος, έπαιζε με τον χρόνο. Στο ίδιο σημείο πρέπει -νομίζω- να υπάρξει ένας μετρητής που να δείχνει το ύψος του χρέους μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα.


Περισσότερα…


Αλήθεια, το πιστεύετε;

Αποφάσισα να κόψω με το μαχαίρι το 90% της κοινωνικής μου δικτύωσης. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα από τα λεγόμενα «ειδησεογραφικά μπλογκ» δεν μου χρειάζονται πια.


Περισσότερα…


Το στρίβειν διά του αγώνος…

Καμία απεργία δεν θα ρίξει καμία κυβέρνηση. Αυτά γινόταν τον καιρό της «γλαυκής θύμησης», όταν έβαζαν κυβερνήτες σαν τον Ντιέμ, που μετά αναγκάζονταν να εκτελέσουν.


Περισσότερα…