Στήριγμα στη Wall Street βρήκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταφέρνοντας προς το κλείσιμο της συνεδρίασης να ανακάμψουν από τα χαμηλά τριών μηνών και να γυρίσουν σε θετικό έδαφος.

Από την άλλη πλευρά, η ένταση στο παγκόσμιο εμπόριο και οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση δεν άφησαν περιθώρια για μεγάλα κέρδη. Στο στόχαστρο και η Ιταλία, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τη δημοσιονομική αντιπαράθεση μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,31%, ακολουθώντας τη θετική τάση στη Wall Street, που βρήκε στήριγμα στις μετοχές του κλάδου επεξεργαστών.

Θετικά πρόσημα και ήπια κέρδη στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, έπειτα από τις μαζικές απώλειες των προηγουμένων συνεδριάσεων. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με άνοδο άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,35%. Με κέρδη 0,65% έκλεισε και ο CAC 40 του Παρισιού. Μικρή «ανάσα» και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,36%.

Kόντρα στο ανοδικό ρεύμα οι πορτογαλικές μετοχές, με τον PSI 20 στο Χρηματιστήριο της Λισαβόνας να κλείνει με πτώση πάνω από 1%.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *