Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί -το διήμερο 19, 20 Αυγούστου- η 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.), κεντρικό θέμα της οποίας θα είναι «Ο ηγετικός ρόλος των Κοινοβουλίων για έναν πιο αποτελεσματικό πολυμερισμό που θα προσφέρει ειρήνη και βιώσιμη ανάπτυξη για τους λαούς και τον πλανήτη». 

Σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων σημειώνεται ότι θα διεξαχθούν και παράπλευρες συζητήσεις που θα επικεντρώνονται στην κλιματική αλλαγή, την ανθρωπιστική ατζέντα, τη δημοκρατική διακυβέρνηση και την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και την κοινοβουλευτική δράση για την καταπολέμηση του μίσους και του εξτρεμισμού.

Συνάντηση γυναικών προέδρων

Παράλληλα με την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη και η Συνάντηση Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας -ο οποίος έχει αποστείλει και οπτικοακουστικό μήνυμα που θα προβληθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης- καθώς και η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Ένωση Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής Βασίλης Μπαγιώκος.

Κάθε 3 χρόνια

Η Διάσκεψη Προέδρων γίνεται κάθε πέντε χρόνια και αποτελεί μέρος σειράς συναντήσεων υψηλού επιπέδου που λαμβάνουν χώρα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η φετινή Διάσκεψη προβλέπεται να διεξαχθεί κανονικά και με φυσική παρουσία τον ερχόμενο χρόνο, 2021, στη Βιέννη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *