Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όταν ζήτησε τον λόγο επειδή η αδερφή του είχε πέσει θύμα bullying καταδίκασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφτηκε το σχολείο. 

Οπως είπε, «έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως θέση στο σχολείο. Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές». 

Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι «έχουν ήδη ληφθεί παιδαγωγικά μέτρα στους συγκεκριμένους μαθητές και από σήμερα το απόγευμα θα είναι στο σχολείο μια ομάδα λειτουργών και ψυχολόγων, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της». 

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου. Όπως είπε μια από τις λύσειςείναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *