Επιστρέφει στη Λευκωσία ο Μιχάλης Σαρρής

oikonomia start 30Η Κύπρος δεν ζήτησε νέο ρωσικό δάνειο, αλλά υπέβαλε προτάσεις για επενδύσεις ρωσικών εταιρειών σε κυπριακές εταιρείες ή χρεόγραφα με αντάλλαγμα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του κυπριακού φυσικού αερίου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο της Μόσχας, για την επιστροφή του στη Λευκωσία.


Περισσότερα…


Στην κυπριακή Βουλή τα νομοσχέδια

Εννέα νομοσχέδια για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας κατατίθενται σήμερα στη Βουλή. Από αυτά, τα έξι είναι υποστηρικτικά του νομοσχεδίου στο βασικό νομοσχέδιο για τη εξυγίανση των τραπεζών. Οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα τρία βασικά νομοσχέδια είναι:


Περισσότερα…


‘Eτοιμο να συζητήσει νέο σχέδιο το Eurogroup

oikonomia start 30‘Ετοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές ένα σχέδιο νέας πρότασης, που αναμένει από τις αρχές της Κύπρου να υποβάλουν το ταχύτερο δυνατό δηλώνει το Eurogroup. Η Ευρωομάδα στη συνέχεια, με βάση την ανάλυση της τρόικας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, θα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, με παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που ορίστηκαν νωρίτερα από το Eurogroup.


Περισσότερα…


Yποβάθμιση της Κύπρου από τον S&P

oikonomia start 30Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, Standard and Poor’s (SP) ανακοίνωσε, σήμερα, ότι υποβάθμισε άμεσα κατά μια βαθμίδα την αξιολόγησή του για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Περισσότερα…


Xωρίς αναδιάρθρωση η Λαϊκή Τράπεζα χρεοκοπεί

oikonomia start 30Kατεπείγουσα κατάθεση και άμεση ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για την εξυγίανση και ανάκαμψη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος εισηγήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, στους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Λαϊκή Τράπεζα οδηγείται σε άμεση χρεοκοπία και τερματισμό λειτουργίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους καταθέτες της.


Περισσότερα…


Γ. Στουρνάρας: «Εχουμε Plan B

oikonomia start 30Με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά στις 21 και 22 Μαρτίου. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς.


Περισσότερα…


Τελευταία νέα