Φραγμός στα μπόνους των τραπεζιτών

oikonomia start 36Tα μπόνους των τραπεζιτών θα έχουν ανώτατο όριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το επόμενο έτος, ως μέρος του πλαισίου μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης του τραπεζικού τομέα, που συμφωνήθηκε αργά την Τετάρτη, μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Περισσότερα…


Μεντβέντεφ: «Ταύρος σε υαλοπωλείο η ΕΕ»

oikonomia start 36Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται “σαν ταύρος σε υαλοπωλείο”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στην διαχείριση του θέματος της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι η ΕΕ “έχει κάνει όλα τα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει” και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση “η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις” της χώρας του με την ΕΕ.


Περισσότερα…


Λύση για βιώσιμο χρέος ζητούν οι Βρυξέλλες

oikonomia start 36Εναλλακτικό σενάριο, το οποίο θα σέβεται το κριτήριο της βιωσιμότητας του χρέους και τις χρηματοδοτικές παραμέτρους της απόφασης του Eurogroup της 16ης Μαρτίου, ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Κυπριακές Αρχές. Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων.


Περισσότερα…


Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του Μ. Σαρρή στη Μόσχα

oikonomia start 36Δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατά τις διαβουλεύσεις τους, η Ρωσία και η Κύπρος, γι’ αυτό και θα συνεχιστούν, αργότερα σήμερα και αύριο, δήλωσε στο εξειδικευμένο οικονομικό πρακτορείο Prime ενημερωμένη πηγή, με το πέρας των συνομιλιών του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Μ. Σαρρή με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ.


Περισσότερα…


Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί πώλησης η CPB

oikonomia start 36Η Cyprus Popular Bank Public ανακοίνωσε ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα σε τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και αναφέρονται σε συμφωνία πώλησης της Τράπεζας δεν ευσταθούν.


Περισσότερα…


Tην τρόικα «βλέπει» ο Ν. Αναστασιάδης

Συνάντηση με κλιμάκιο της τρόικα θα έχει σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την καταψήφιση από την Κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων των τραπεζών.Της συνάντησης θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Νωρίτερα, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.


Περισσότερα…


Τελευταία νέα