Στη Μόσχα ο Μιχάλης Σαρρής

oikonomia start 42Δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κύπρου η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλης Σαρρή, ο οποίος αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα για διαβουλεύσεις, έχοντας υποβάλει την παραίτησή του. Ο κ. Σαρρής μεταφέρει στο Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ, τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων. Η συνάντηση Σαρρή – Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το μεσημέρι.


Περισσότερα…


Στουρνάρας: «Η λιγότερο επώδυνη» η νέα λύση

oikonomia start 42Ως «τη λιγότερο επώδυνη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τη νέα λύση που προτάθηκε για το κούρεμα των καταθέσεων, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.


Περισσότερα…


«’Οχι» στην ψηφοφορία στο κυπριακό κοινοβούλιο

oikonomia start 42Με 36 ψήφους κατά έναντι 19 αποχών, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.Στη Μόσχα  μεταβαίνει ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο


Περισσότερα…


Δεύτερη επιλογή για το «κούρεμα» έδωσε το Eurogroup στην Κύπρο

Η δυνατότητα να διασφαλιστούν οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, με παράλληλη όμως επιβάρυνση των καταθέσεων πάνω από το ποσό αυτό, δόθηκε στην Κύπρο, στη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κ.Δευτέρας.


Περισσότερα…


Αυξήθηκε η απόδοση των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων

oikonomia start 42

Οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα καθώς το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, που περιλαμβάνει την έκτακτη φορολόγηση των καταθέσεων, φαίνεται να αιφνιδίασε τους επενδυτές που φοβούνται ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες της ευρωζώνης. Η αξία των κυπριακών ομολόγων έπεσε κατακόρυφα ενώ η αυξημένη ζήτηση για γερμανικά ομόλογα –που θεωρούνται τα λιγότερο επισφαλή στην ευρωζώνη– έριξε την απόδοση τους στο χαμηλότερο σημείο τους εφέτος.


Περισσότερα…


‘Εκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Κύπρο

oikonomia start 42

Έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδος, για να συζητηθεί το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης.


Περισσότερα…


Τελευταία νέα