Να διατηρηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ έως το τέλος του 2013 εισηγείται ο Γ. Στουρνάρας

oikonomia start 54Nα διατηρηθεί το «χαράτσι» της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013 εισηγείται ο Γιάννης Στουρνάρας. Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσαν ότι ο Γ. Στουρνάρας, έχει εισηγηθεί να διατηρηθεί ο ειδικός φόρος στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, έστω και τροποποιημένος. Όπως σημείωσαν, οι ίδιες πηγές, η τροποποίηση είναι πιο «ήπιας» μορφής, προσθέτοντας ότι «ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ δημιουργεί σιγουριά».


Περισσότερα…


Mετά Χριστόν προφήτης ο Γιούνκερ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια “κοινωνική επανάσταση” αν δεν προσαρμόσει την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


Περισσότερα…


‘Ολι Ρεν: Θετικό το μήνυμα αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι «συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει».


Περισσότερα…


Με λιτότητα και ανάπτυξη οι 27 στις Βρυξέλλες

oikonomia start 54Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.  Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.  Τους ηγέτες των 27 κρατών της ΕΕ θα απασχολήσει σήμερα η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας αλλά σε συνδυασμό με τα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης. Τη Σύνοδο Κορυφής θα διαδεχθεί το Eurogroup, το οποίο, σε έκτακτη συνεδρίασή του θα ασχοληθεί με την Κύπρο.


Περισσότερα…


Το πρόβλημα της Κύπρου είναι οι τράπεζες

oikonomia start 54Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας και η λύση στα προβλήματά της πρέπει να αναζητηθεί στην υπερβολική έκθεση του τραπεζικού συστήματός της.

“Ξέρουμε ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει δηλώσει πως δεν υπάρχουν προβλήματα με τη ρευστότητα για τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Σόιμπλε προς δημοσιογράφους.


Aπέρριψε το Ευρωκοινοβούλιο τον κοινοτικό προϋπολογισμό

oikonomia start 54Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε «όχι» στην έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της ΕΕ, που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ύστερα από διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων και αποφάσεων του Συμβουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο θέμα της έγκρισης ή μη του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ 2014-2020, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών (690 ψήφοι υπέρ) αποφάσισε να απορρίψει το συγκεκριμένο σχέδιο.


Περισσότερα…


Τελευταία νέα