Την άρση της διάταξης για την κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων που αφορούν συμβάσεις έργων, προμηθειών ή υπηρεσιών του Δημοσίου στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο ζητεί ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα, ο ΣΗΠΕ, με αφορμή την έναρξη της ισχύος της παρ. 12, του άρθρου 379, του Νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ν.4412/2016, εφιστά την προσοχή στη διάταξη που αφορά την κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον περιφερειακό και  τοπικό Τύπο από 1/1/2021, διεκδικώντας την καταργησή της.

 Μέχρι τις 31/12/2020 διατηρούνται οι παντοειδείς δημοσιεύσεις των κάθε είδους στοιχείων που αφορούν συμβάσεις έργων, προμηθειών ή υπηρεσιών των φορέων του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά από 1/1/2021 αναρτώνται υποχρεωτικά μόνο στο ΚΗΜΔΗΣ.

Η κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων δεν θα πλήξει μόνο τα μειούμενα έσοδα των επιχειρήσεών μας αλλά πρωτίστως θα πληγούν οι αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της ευρείας ενημέρωσης των πολιτών, αρχές που αποτελούν στοιχειώδη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας, όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρει ο ΣΗΠΕ στην επιστολή.

«Διεκδικούμε άμεσα την έκδοση ΚΥΑ για συνέχιση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο ή τουλάχιστον την πενταετή παράταση της υποχρεωτικότητας, έως ότου επανέλθουν οι συνθήκες για έναν ουσιαστικό διάλογο που θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση των βέλτιστων παραδειγμάτων ευρωπαϊκών χωρών», καταλήγει η επιστολή.

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.