Ένα αγοράκι, που πρόσφατα πήγε στη Βρετανία από το Αφγανιστάν με την οικογένειά του, σκοτώθηκε έπειτα από πτώση από το παράθυρο ξενοδοχείου στο Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Η αστυνομία του Σάουθ Γιορκσάιρ που ειδοποιήθηκε χθες για τη θανάσιμη πτώση του παιδιού, ηλικίας 5 ετών, επιβεβαίωσε σήμερα πως ο μικρός προερχόταν από το Αφγανιστάν και επισήμανε πως αστυνομικοί προσφέρουν στήριξη στην οικογένειά του.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, το ξενοδοχείο φιλοξενεί Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν  εργαστεί για τη Βρετανία στη χώρα καταγωγής τους. Το παιδί έπεσε από τον 9ο όροφο, σύμφωνα με το BBC.

 «Ήρθαν εδώ για να σώσουν τη ζωή τους και συνέβη αυτό. Είναι τόσο θλιβερό», είπε άλλος πρόσφυγας, που διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο

Ένας Αφγανός μεταφραστής  που επίσης φιλοξενείται στο ξενοδοχείο, είπε στην εφημερίδα The Sun ότι συνόδευσε τη μητέρα και το παιδί στο νοσοκομείο. Η μητέρα του 5χρονου «μου εξήγησε ότι το παιδί στεκόταν δίπλα στο παράθυρο και κοιτούσε κάτω», προτού συμβεί το δυστύχημα.

Από την πλευρά του, ο Ίνβερ Σόλομον, ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Προσφύγων, του οργανισμού που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες, έκανε λόγο για μια «φοβερή τραγωδία», που έπληξε μια «οικογένεια, η οποία βίωσε τόσα τραυματικά γεγονότα και βάσανα ώσπου να φθάσει στη Βρετανία».

«Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού, όμως είναι επιτακτικό οι οικογένειες που έρχονται από το Αφγανιστάν να λαμβάνουν τη στήριξη που χρειάζονται και να στεγάζονται σε κατάλληλο κατάλυμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.