Το ΣτΕ έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια του "The Mall"

MALL_athensΗ Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε μεν άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι Αττικής, αλλά δικαστικοί κύκλοι σημείωσαν ότι υπάρχει νομική λύση για να αποφευχθεί η κατεδάφιση του κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι για την ανέγερσή του, δεν προηγήθηκε περιβαλλοντική μελέτη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.


Αντιβροχική προστασία καλλιεργειών αμπέλου

SEBEΤην ικανοποίησή του για την, μετά από σχετικό αίτημα, ένταξη της καλλιέργειας της αμπέλου στις επιχορηγούμενες για το 2013 καλλιέργειες για προστασία από βροχόπτωση, σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, εκφράζει με σημερινή επιστολή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

 


Νέα πρόταση στους κατόχους ελληνικών ομολόγων

OMOLOGAΆλλη μία παράταση, για έναν ακόμη μήνα, δίνει η Japonika στους κατόχους ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση που είχε υποβάλλει.

Η επενδυτική εταιρία δίνει προθεσμία στους επενδυτές έως το τέλος Αυγούστου, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου έως 4 δισ. ευρώ.


Περισσότερα…


Απολογισμός Δραστηριοτήτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Για το πρώτο εξάμηνο του 2013

tameioΤο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε τον εξαμηνιαίο απολογισμό δραστηριοτήτων του, ο οποίος καλύπτει την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013.

Τα κυριότερα σημεία του απολογισμού είναι τα εξής:


Περισσότερα…


Ολοκληρώνεται η τέταρτη αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων

eforiaΤην τέταρτη αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ έτοιμα είναι και τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 για 322.829 φορολογούμενους. Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα με την οποία ολοκληρώνεται η εκκαθάριση για τον ΦΑΠ του 2011 σε σύνολο 499.366 φορολογούμενων ιδιοκτητών ακινήτων που θα πρέπει να καταβάλλουν συνολικό φόρο 502.593.119 ευρώ.


Περισσότερα…


ΣΕΒΕ: Πλήγμα για την επιχειρηματικότητα ο νέος αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης από αέρος

ΣΕΒΕΤην επανεξέταση της απόφασης της Olympic Air για διακοπή του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Aθήνα από τις 14 Οκτωβρίου 2013 ζητά με σημερινή επιστολή του προς την εταιρία ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Για το ίδιο θέμα και γενικότερα για τον αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης ο ΣΕΒΕ έστειλε επίσης επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας τη συνδρομή του στη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.


Περισσότερα…